کلینیک کاشت مو طب هیر
02122224580

مشاوره ربات تلگرام (۲۴ ساعته)

ریزش موی سر مردان

نوشته شده در تاریخ 23 ژوئن 2018 در دسته تعداد بازدید 2,441 views

ریزش موی سر مردان

ریزش موی سر مردان

ریزش موی سر در مردان

به عارضه ای گفته می شود که در اکثر موارد به صورت ژنتیکی به بیمار انتقال می یابد و یا اینکه توسط میکروبی از طریق قارچ های وارد بدن شده و عفونت میکند. البته نمیتوان نام آن دسته از افراد را که وراثتی دچار این مشکل شدند را بیمار نهاد ولیکن دسته دوم در واقع پوست سر آنها به دلیل قارچ هایی که وارد بدن شده اند عفونت کرده و مبتلا به بیماری (کچلی) شده­اند.

بررسی علمی

نام علمی این عارضه آلوپسی آندروژنیک مردانه و یا همان طاسی است، در واقع بدن آنها نسبت به آندروژن ها یا همان هورمون­های مردانه می­باشد. هر چند که رشد موها هیچگونه وابستگی به هورمونهای مردانه ندارد ولیکن گیرنده هایی وجود دارند که می توانند آندروژن ها را دریافت کنند و به همین دلیل میتوانند در ریزش مو موثر باشند.

در مردان در نواحی جلو اطراف و مرکز سر دارای گیرنده هایی است که در بالا به آنها اشاره شد اما در زنان این پدیده در کل ناحیه سر پراکنده است یعنی در تمامی سر گیرنده های آندروژنی قرار گرفته است، به همین دلیل است که در مردان ابتدا در ناحیه جلوی سر سپس در وسط کاهش مو پدید می آید و بعد از مدتی این دو ناحیه به همدیگر می پیوندند.

درمان الوپسی مردانه

برای درمان این مشکل در مردان می توان از آنتی آندروژن­های موضعی و در نهایت از کاشت مو می­توان بهره برد. برای این مهم باید در سن کمتر از سی سالگی که کمتر از ۵ سال است که دچار این عارضه شده­اید، اقدام نمائید. زیرا در آن سن درمان و یا کاشت مو بیشترین تاثیر را دارد.

 

درمان های موضعی

  • ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یا ( روگین ) درمان موضعی برای ریزش مو می باشد. در ابتدا این دارو به صورت خوراکی برای درمان فشار خون استفاده می شد ، ولی مشخص شد که این دارو موجب رشد مو در بدن ، صورت و بالای سر می شود. مینوکسیدیل ، مویرگ های خونی را گشاد می کند.

مینوکسیدیل روی اثر اندروژن ها بر پیاز مو ، تاثیری ندارد ولی محلول ۲ تا ۵ درصد آن ، می تواند ، به قطور شدن موهای نازک و ظریف کمک کند. همچنین این ماده روی سطح مو ها قرار می گیرد که نتیجه آن ، ضخیم تر به نظر رسیدن مو می باشد.

  • ضد آندروژن های موضعی

ضد آندروژن های موضعی می توانند برای درمان ریزش مو بسیار موثر و مفید باشند. ضد اندروژن ها داروهایی هستند که رسیدن تستوسترون به پیاز مو را کاهش می دهند و یا متوقف می کنند. در صورت مصرف خوراکی ، میزان لازم ضد اندروژن ها برای کمک به درمان ریزش مو ، ممکن است عوارض جانبی مانند کاهش میل جنسی ، کاهش تعداد اسپرم  و در زنان ، حساس شدن سینه ها را باعث شود. در برخی موارد حتی میزان بالای مصرف ضد اندروژن ها برای رسیدن دارو به سطح سر کافی نمی باشد.

ضد آندروژن ها در صورت استفاده موضعی با فرمول مناسب بر روی پوست سر ، می توانند بسیار موثر باشند. داروی مینوکسیدیل هم می تواند به این فراورده های موضعی افزوده گردد.

مینوکسیدیل با گشاد کردن مویرگ های سطح بالای سر ، جذب مواد ضد آندروژن را آسانتر می کند.

استفاده از ضد آندروژن های موضعی باید طولانی مدت باشد ، با این حال ، شکی در اثرات درمانی آنها وجود ندارد. حد اقل فایده ضد اندروژن های موضعی آهسته کردن سرعت ریزش مو می باشد. ولی در اغلب موارد موجب توقف ریزش مو و گاهی افزایش قطر مو ها می گردند.

  • فیناستراید

فیناستراید جدیدترین داروی ریزش موی مردان می باشد که در اصل به عنوان درمانی برای بزرگی پروستات استفاده می شده است ، ولی در عمل نشان داده شد که ریزش مو در برخی بیماران را کاهش می دهد. از نظر تئوری ، فیناستراید باید در درمان ریزش موی مردان کمک کند. با این حال ، به دلایلی علمی در برخی از افراد ، این دارو اثر بخش نیست. اگر فردی مصرف فیناستراید را متوقف کند ، اثرات مفید دارو پس از ۶ ماه شروع به کاهش می کند و تا ۱۲ ماه پس از توقف مصرف دارو ، وضعیت مو ها به حالت قبل از درمان بر می گردد و اثر دارو کاملا از بین می رود.

اثرات جانبی فیناستراید :

میزان مصرف فیناستراید در درمان ریزش موی مردان روزانه ۱ میلی گرم می باشد که نسبت به مصرف روزانه ۵ میلی گرمی در درمان بزرگی پروستات ، اثرات جانبی نامطلوب زیادی ندارد. با این حال اثرات جانبی نا مطلوب ممکن است بروز کند. اثرات جانبی احتمالی شامل ناتوانی جنسی و کاهش میل جنسی می باشد.

 

 

اما اکثریت مردان مایلند ترکیبی از درمان ها را امتحان کنند:

  • داروی فیناستراید
  • مینوکسیدیل
  • و ضد اندروژن های موضعی

این ترکیب می تواند بسیار مفید و اثر گذار باشد ، البته نه به خاطر اثر ترکیبی این فراورده ها ، بلکه به خاطر احساس رضایت بخشی از اینکه همه امور ممکن دارد انجام می پذیرد.

 

انواع مختلف آلوپسی

  1. آلوپسی آندروژنیک
  2. آلوپسی آندروژنتیک (ژنتیکی)
  3. آلوپسی آندروژنتیکا (کچلی وابسته به هورمون های مردانه)
  4. آلوپسی آره آتا (طاسی منطقه ای یا سکه­ای)
  5. آلوپسی توتالیس (طاسی کامل، از دست دادن تمامی موی سر)
  6. آلوپسی یونیورسالیس (از دست دادن تمامی موهای سر و کل بدن)

«نکته: در تمامی موارد آلوپسی که در بالا به آنها اشاره کردیم؛ رشد مجدد مو ممکن است بدون درمان یا پس از سال‌ها صورت گیرد»

ریزش موی سر مردان

 

بررسی دیگر مواردی تاثیر زیادی در روند این بیماری دارند:

از دیگر مواردی که بر رشد و یا ریزش مو تاثیر دارد می توان به استرس، اختلالات تیروئیدی، رژیم غذایی نامناسب، گیاه خواری، کاهش شدید مصرف پروتئین و همچنین کمبود ویتامین D اشاره کرد.

استرس تا چه اندازه در ریزش مو دخیل است؟

استرس را در واقع باید به مادر تمامی بیماریها عنوان نهاد زیرا علت اصلی تک تک مرض های ما ناشی از استرس و اضطراب است و بزرگترین بلاها از کنترل نکردن آن در زندگی پیش می آید.

در بیماری مورد بحث ما هم استرس می تواند چرخه ی رشد مو را تحت تاثیر قرار دهد. معمولا موها رشد می کنند، سپس رشدشان متوقف شده و در نهایت می ریزند. استرس می تواند پروسه ی رشد مو را مختل کرده و خیلی پیش از موعد آن را از مرحله ی رشد خارج کند. این اتفاق باعث می شود مقدار زیادی از موها بریزند. ریزش موی ناشی از استرس روی موش ها آزمایش شد.

موش ها در معرض صدای بلند قرار گرفتند و استرس توانسته بود موهای این موش ها زودتر وارد مرحله ی کاتاژن بکند. مطالعه ی دیگری نیز روی میمون ها صورت گرفت و نتیجه این که احتمال ریزش مو در آنها با افزایش سطح کورتیزول ارتباط مستقیم داشت. همچنین پژوهش ها نشان می دهد که سن و استرس نیز با هم مرتبطند. جوان ها می گویند که در زمان استرس، احساس تنهایی و انزوا می کنند در حالیکه داشتن چهار یا پنج دوست صمیمی که با آنها راحت باشند و دغدغه های ذهنی شان را پیش آنها مطرح کنند می تواند استرس شان را کاهش بدهد.

مراحل رشد مو عبارتند از :

  1. آناژن
  2. کاتاژن
  3. تلوژن
  4. اکسوژن

آناژن (مرحله ی رشد) پوست سر انسان ۲ تا ۶ سال طول می کشد. بعد از مرحله ی رشد، مو وارد مرحله ی کوتاه مدت کاتاژن (چند روز) شده و فولیکول مو تا حدودی کوچک می شود. سپس مو وارد مرحله ی تلوژن می شود و ثابت باقی می ماند. در نهایت هم مو وارد مرحله ی اکسوژن شده و طی این مرحله می ریزد. این پروسه ای مداوم بوده و طبیعی است که یک فرد معمولی هر روز ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست بدهد. به گفته ی پزشکان و کارشناسان استرس عامل قابل توجهی در ریزش موی جوان هاست.

روش های سنتی و طبیعی برای تقویت مو

ریزش مو و نازک شدن مو در اغلب مردان ، با افزایش سن دیده می شود که مانند چروک شدن پوست و سفید شدن مو ، پدیده ای طبیعی و غیر قابل اجتناب است ، با این حال ، کارهایی را جهت تقویت رشد مو و جلوگیری از نازک شدن مو می تواند انجام داد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تحریک رشد موهای جدید
  • کاهش ریزش مو
  • افزایش قطر مو

امیدوارم مطالب فوق مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. در آخر برای تمامی دوستان آرزو سلامتی میکنم، شاید در نهایت نتوانید جلوی این اتفاق را بگیرید ولی نگران نباشید در واقع زیبایی مهم است اما نه به اندازه سلامت انسان، برقرار باشید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

callmegif
فرم را پر نمایید تا با شما تماس بگیریم